Sven Ingvars


SVEN INGVARS - RÖR VID MIG IGEN (7")
Limiterad vinylsingel inför albumsläpp i höst
Skriven av Björn Olsson, Håkan Hellströms ständige vapendragare, och Axel Sjöberg, tidigare med i gruppen Graveyard.

Det eviga svenska popbandet. Man kan försöka sig på många vinklar för att beskriva fenomenet Sven-Ingvars. Men över 60 år efter starten i Slottsbron i Värmland är det enklast och bäst att beskriva dem som ständiga. Sven-Ingvars har iklätt sig olika skepnader genom åren, men bandet finns alltid där, det är på något sätt en vital del av sin samtid oavsett tid.

En fortsättning för Sven-Ingvars. Detta kunde möjligen tyckas som en omöjlighet efter att Sven-Erik Magnusson, portalfigur för bandet sedan starten 1956, gick bort i mars 2017.


Men sedan dess har sonen Oscar, som varit medlem sedan 2006, och övriga Sven-Ingvars "Mark II" visat att det gått mer än utmärkt att ta nationalklenoden in i framtiden. Med respektfulla hyllningar av sitt och Sven-Erik Magnussons arv, nu med en alltmer egen färgsättning.

”Rör vid mig igen” är ett av resultateten av inspelningar som pågått det senaste året med producenten Christoffer Lundquist i hans studio i Skåne. Sven-Ingvars har där spelat in nya låtar men även ett knippe gömda och kanske till och med glömda guldkorn ur Sven-Ingvars djupa katalog.

För att lyssna på "Rör vid mig igen" på Spotify KLICKA HÄR
Sorteringsordning:
Format: