Medborgarbandet

MEDBORGARBANDET

Detta är en EP och ett samarbete mellan flera av Sveriges mest intressanta, starka och framgångsrika artister. Det är låtar lika emotionellt laddade som de är medmänskligt starka. Låtar att både dansa och gråta till.

1. Var ligger Sverige?
Artister: Nina Persson, Moto Boy, Thomas Öberg, !Regeringen
2. Köp maj
Artister: Panda da Panda, Thomas Öberg
3. Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa
Artist: Kristin Amparo
4. Ligg lågt
Artist: !Regeringen, Nina Persson, Moto Boy, Selma Modéer Wiking
5. BMF
Artist: Thomas Öberg, JOY, !Regeringen

Nina Persson, JOY, Panda da Panda, Kristin Amparo, Moto Boy, Thomas Öberg, !Regeringen och Selma Modéer Wiking m.f. alla är de med i Medborgarbandet, tillsammans med alla andra.

Nina Persson är en av Sveriges största stjärnor. Hennes insatser som sångerska, text och låtskrivare i band som The Cardigans och A Camp har gett henne rättvis internationell legendstatus. ”Var ligger Sverige?” var, när den släpptes den 16 mars, den första singel som Nina Persson någonsin släppt där hon sjunger på svenska. På låten hör vi också Thomas Öbergs från bob hund och Moto Boys välbekanta stämmor.

Thomas Öberg är frontfigur i kultbandet bob hund som varit verksamma i 27 år. Här medverkar han som sångare och låtskrivare under eget namn för första gången.

Kristin Amparo är artist och låtskrivare och har bland annat samarbetat med rapparen Cleo och Femtastic, ett musiknätverk för kvinnor. 2013 deltog hon i musikutbytesprojektet KWAAI och 2015 medverkade hon i Melodifestivalen samt släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”A Dream”. Här vänder hon ut och in på sig själv i den egenskrivna ” Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” som är lika obehaglig som förtröstansfull.

Joy M’Batha (JOY) har på bara några år etablerat sig som en av vår tids viktigaste och mest kompromisslösa rappare, och därtill öst ur sig fantastisk musik. Från starten med Kattliv och Glädjeflickan till 2017 års Grammisnominerade EP ”Inte god men Gud”, har Joy redan satt sitt avtryck i den svenska musikhistorien. Här gör hon en knock out-duett med Thomas Öberg som tydligt visar vem som är på täppan. En käftsmäll och en ny genre producerad av !Regeringen

Panda da Panda är artist, låtskrivare, producent, videokonstnär och känd för sina vilda scenshower. Panda da Panda, artist-alias för Thibo Girardon, har sedan sitt debutalbum ”Flaoua Paoua”, fängslat en publik långt utanför de skånska slätterna. Panda da Pandas bidrag trampar upp ny mark och blottlägger både honom själv och lyssnarna.

!Regeringen är en svensk electro-kvartett bildad i Lund 2012 bestående av Mattias Joko, Alexander Wiebelt, Naomi Namasenda, Sebastian Oskarsson och Thomas Öberg.

Selma Modéer Wiking är mest känd som skådespelare och har medverkat i bl.a. TV-serien ”Bron”.

Medborgarbandet sätter, tillsammans med Malmö Stadsteater under 2018 upp föreställningen ”Vinnaren tar allt”, på HIPP i Malmö. Föreställningen är ett samarbete mellan Medborgarbandet och Malmö Stadsteater och har premiär 9 mars och spelas till 21 april, med gästspel i Göteborg och sen i resten av landet. Bland de som står på scenen eller på andra sätt bidragit till föreställningen ser vi bl.a. Emil Jensen, Jenny Wilson, Joy M’Batha, Panda da Panda, Thomas Öberg, Kristin Amparo, Athena Farrokhzad och Nina Persson.
Sorteringsordning:
Format: