Användarnamn


Jose Gonzalez


JOSÉ GONZÁLEZ - LOCAL VALLEY
Local Valley spelades in på Studio Koltrast Hakefjorden, som Jose har i familjens stuga i Bohuslän. Han berättar om albumet:

“Local Valley liknar mina tidigare soloalbum både i sound och stämning. Det är en naturlig fortsättning på vägval jag har gjort genom åren både som soloartist och med Junip. Jag har försökt skriva på samma sätt som i mina gamla låtar: kort, melodiskt och rytmiskt, en blandning av klassisk nordamerikansk folkmusik och singer-songwriter, och influenser från Latinamerika och Afrika. Låtarna är mer utåtblickande än tidigare, men lika personliga. Jag känner mig faktiskt mer bekväm än någonsin med att säga att det här albumet speglar mig och mina tankar just nu.”

Förutom att sjunga på engelska har Jose? för första gången även spelat in texter på både spanska och svenska, bl.a. i en cover av Lalehs En stund på jorden, en av denna skivas två covers. Den andra tolkningen gör Jose av en delvis egen låt, Line Of Fire, ursprungligen inspelad och släppt av Junip, bandet han bildade innan sin solokarriär med barndomsvännerna Tobias Winterkorn och Elias Araya.

Albumet släpps 17/9 på limiterad grön vinyl, svart vinyl och CD

Sorteringsordning:
Format: