Användarnamn


Westkust

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

WESTKUST - WESTKUST
När Westkust släppte ”JUNK EP” 2012 började det surras en del runtom i Europa och när väl debutalbumet ”Last Forever” släpptes på Luxury 2015 slog det till rejält i både Europa och USA. Singeln ”Swirl” blev ’Best New Track’ hos världens mest inflytelserika musiksajt Pitchfork, hyllningar från musikmedia som NPR, Stereogum, The Line Of Best Fit rasade in och i Sverige var bandet med på dom flestas årsbästalistor.


Sedan dess har det varit rätt tyst från bandet. Tre av fem medlemmar har hoppat av och ersatts utav Brian Cukrowski (gitarr) och Pär Carlsson (bas). Man skulle kunna tro att saker förändrats en del i och med detta, men Westkust har lyckats behålla samma sound och samma makalösa egenskap att skriva dom bästa melodierna. Dessutom sjunger Julia Bjernelid bättre än någonsin.

Den 1:a mars är Westkust är tillbaka med ett självbetitlat album där bandet visar att dom är bäst i Sverige på att spela glänsande och skitig punk-shoegaze-pop. Albumet släpps lagom till våren, det är verkligen en vårskiva. Det är så mycket energi som måste ut.

Albumet släpps den 1:a mars och firas med en releasefest på Oceanen i Göteborg den 2:a mars, efter det åker bandet ut på turné i Sverige och till hösten följer dom upp med en turné i USA.

Sorteringsordning:
Format: