Användarnamn


Roxette


ROXETTE - JOYRIDE 30TH ANNIVERSARY
I år är det 30 år sedan Roxette gav ut sitt tredje album ”Joyride”, som följde upp bandets rekordartade globala genombrott med albumet ”Look Sharp!” 1989. ”Joyride” var albumet som skulle cementera de smått osannolika framgångarna för Marie Fredriksson och Per Gessle. Vilket den gjorde med besked. Albumet blev inte bara Roxettes mest sålda, titelspåret svischade den 1 maj 1991 upp till den amerikanska hitlistans förstaplats – och gav därmed Roxette deras fjärde USA-etta. Därmed satte gruppen ett rekord som ingen skandinavisk grupp eller artist har lyckats överträffa.

”Joyride”-jubileet firas med en vinylbox bestående av fyra LP-skivor samt en 3-CD-box, som förutom originalutgåvan innehåller mängder med outgivet eller svåråtkomligt material som tecknar en större bild av ett stycke svensk musikhistoria: demos, alternativa versioner och överblivet material. Tolv av låtarna är tidigare outgivna, bland annat den första tagningen av ”Hotblooded”, som ett tag var tänkt som albumets öppningslåt innan ”Joyride” knuffade ner den till andraplatsen. Intressant nog finns här även två Gyllene Tider-låtar, som i januari 1990 var kandidater till att hamna på den kommande Roxette-plattan.

Förutom LP-boxen med fyra vinylalbum och 3CD utgåvan ges även originalalbumet på vinyl för första gången ut med utvikbart omslag och pressad i marmorerad eller svart vinyl.
Sorteringsordning:
Format:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
1  2  Nästa »  |  Visa alla