Användarnamn


Roxette

Order Sverige -  Order EU  -  Order outside EU

Gyllene Tider  -  Per Gessle

PG ROXETTE - POP-UP DYNAMO!
Release CD, Black Vinyl & Ltd White LP - 28/10
Per Gessle berättar: "Walking on Air” var det första jag skrev till albumet ”Pop-Up Dynamo!”. 2019 fick jag en förfrågan om att skriva en låt till filmen ”Top Gun” och då föddes ”Walking on Air”. Den gjordes till en speciell scen i filmen där någon dansar på en strand (därav textraden "oh I'm sure you love to dance on the beach"). Filmmänniskorna använde dock inte låten. De kanske inte gillade den lika mycket som jag eller så tog de bort scenen? Jag vet inte. Har inte sett den ännu.

Jag behöll låten och började skriva mer musik i samma 80- och 90-talsstil som påminde om "Look Sharp!" + "Joyride". Det var så det nya PG Roxette-albumet tog form. Det är Helena Josefsson och Dea Norberg tillsammans som sjunger i refrängerna. Helena är drivande men Dea har dubbat henne. De delar på allt det fantastiska wailandet. Tjejerna har så olika sätt att sjunga, det är därför jag älskar att arbeta med dem. Det är detta sound som finns på hela det nya albumet. Tillsammans skapar de nästan en tredje persona, det är svårt att säga vem som är vem. Lite som Agnetha och Frida i ABBA”.

01 Walking On Air 02 Me And You And Everything In Between 03 Headphones On 04 You Hurt The One You Love The Most 05 Watch Me Come Undone 06 The Craziest Thing 07 Debris 08 The Loneliest Girl In The World 09 Jezebel 10 My Chosen One (Featuring Léon) 11 Walk Right In

Sorteringsordning:
Format:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
1  2  Nästa »  |  Visa alla