we love music

Användarnamn


Mattias Alkberg

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

MATTIAS ALKBERG - DRAKE

”Här är den, DRAKE finns! Som fysiskt objekt och möjlighet!
Jag har aldrig varit sådär som Asta Kask som släppte Aldrig en LP på just LP 1986. Men jag älskar dem och förstår ju hur de menade då (ni får googla). Och jag förstår folk som säger att de aldrig ska släppa en fysisk skiva nu heller, när alla bara streamar eller laddar ner. Men jag gillar såklart tanken på att släppa något helt digitalt på ett fysisk medium.
Fuck allt praktiskt, nödvändigt och rimligt. Låt konsten (och ”konsten”) få finnas i sin egen rätt, utan krav av och på samtiden. Utan krav på det förflutna och framtiden heller, för den delen. Det senare vet vi inget om och det som har hänt har hänt oavsett om vi lärt oss något eller ej.
Jag har även förstått det som att unga (yngre) människor köper skivor mer som accessoarer än som ljudbärande medium av högre kvalitet än vad de flesta streamingtjänster kan erbjuda. De visar upp dem som identitetsskapande prylar, ungefär som böcker i mäklarannonser.
Det är lugnt med mig, världen är som den är och min fåfänga sträcker sig inte så långt att jag tror mig kunna förändra den (om jag nu ens vill det, det är faktiskt min ensak).
Däremot tycker jag att om man har en bok eller en skiva i bokhyllan kan man väl slå två flugor i en smäll och se till så att de har ett ytterligare värde, mer än som skådebröd, om andan skulle falla på.
Plötsligt lägger teven av, eller så har ingen tid att komma på ens ascoola förfest/middag/häng/etc. Då skulle man kunna få för sig att läsa en bok. Eller att lyssna på en skiva, dra igång den på sin ljudanläggning och läsa med i texterna, kolla på bilderna, läsa liner notes. Förundras över den, rent av förändras. Det är för sådana tillfällen DRAKE är gjord!
Men även om folk dyker upp: slå på den och Du blir festens medelpunkt! Gästerna, och du, kommer vifta med händerna, dansa, sjunga med, hångla, röka under fläkten, röka på balkongen, inte höra när störningstjänsten ringer på och så vidare. Du blir en snackis! Du blir en populär!
Köper man DRAKE på vinyl får man helt enkelt en massa mervärde och information som faktiskt inte finns någon annanstans. Och du får en vän. Skivan är din vän, en som lyssnar på dig som du lyssnar på den, även dagen efter när du bara vill gråta och inte ens orkar beställa pizza.
Köp den! Köp den! KÖP DEN!

Vänligen,
Mattias Alkberg”
Media
Kategori
Typ av utgåva
Label
Lagervara
Release
Pris
Med rätt att dö
229 kr
Bok Pocket
Mattias Alkberg - Ön
200 kr
Bok Inbunden
Visar 17 av 17 produkter