Lisa Ekdahl

LISA EKDAHL - BANG BANG I MITT HJÄRTA
Det var liksom inte meningen, den där decemberdagen för några månader sedan då Lisa Ekdahl mötte sitt bokningsbolag i Stockholm för att planera den kommande svenska vårturnén. Men plötsligt, där och då, hör hon sin egen mun säga:
– Det kommer en ny svensk skiva i anslutning till turnépremiären. Jodå, så är det faktiskt.

What? Hon som inte har en enda låt helt klar, hon som inte skrivit på länge, hon som har fullt upp med familjeliv. Hur ska det här gå till, frågar hon sig själv? En ny skiva på så kort tid?

Lisa Ekdahl ler, tackar för sig, stegar hem och säger till man, barn och hund:
– Ut ut huset, jag måste skriva låtar.

Sagt och gjort. Det tar bara någon vecka, sedan är huvudbulken av alla nya låtar i rullning. Producenten Mathias Blomdahl sätts i arbete. Det jobbas dygnet runt. För denna gång, då det första svenska Lisa-albumet på sex år och totat fjortonde i ordningen, ska spelas in, är det inte bara bråttom. Lisa och Mathias vet exakt var de ska i produktionen. Det finns en vision. Och de tänker inte göra avkall på den. Modernt och tidlöst på samma gång. Romantiskt och lekfullt.

Drygt 600 arbetstimmar eller två och en halv månad senare, kan vi bara fråga oss: är detta den bästa Lisa Ekdahl-skivan som hittills gjorts? Har Lisa någonsin sjungit så här bra? Hur lyckades Lisa och Mathias göra detta grymma album på så kort tid? Det är ju liksom inte så här man gör nuförtiden. Eller?

Gästar på albumet gör två av Sveriges finaste artister, Klara Söderberg (First aid Kit) och José González.
CD släpps 19/5

FÖRBOKA OCH FÅ SIGNERAT!Sorteringsordning:
Format: