we love music

Användarnamn


Lisa Ekdahl

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

LISA EKDAHL - LISA EKDAHL (JUBILEUMSUTGÅVA VINYL)

Lisa Ekdahl åker ut på jubileumsturné för att fira 30 år sedan det självbetitlade debutalbumet ”Lisa Ekdahl” släpptes 1994.

Det är svårt att överskatta det enorma inflytande som Lisa Ekdahls numera ikoniska debutalbum från 1994 har haft. Över en natt förvandlades Lisa från obskyr jazzsångerska till en av landets allra största och mest respekterade artister. Och det är faktiskt inte särskilt svårt att förstå varför. Få debutanter är nämligen välsignade med en sådan glasklar vision som Lisa Ekdahl. Med sin unika hybrid av svensk vistradition och jazz dansade hon inte bara upp till toppen av listorna utan också rakt in i hjärtat på miljontals svenskar. Att få det svåra att verka enkelt är en alldeles särskild konstform och få har balanserat på den linan med samma grace, lätthet och självklarhet som Lisa.

Nu har det gått 30 år sedan den självbetitlade debuten släpptes. 30 år under vilka Lisa Ekdahl inte bara släppt ytterligare nio fantastiska album utan också blivit internationell stjärna. Men trots att Lisa är en artist som förblir i framåtrörelse så är detta ett jubileum som både bör och ska firas. Under våren 2024 kommer därför den oefterhärmlige Lisa Ekdahl att genomföra en stor Sverigeturné där tonvikten kommer att ligga på den skiva som inte bara förändrade hennes liv utan också svensk musikhistoria.

I samband med ”VEM VET Vintage Tour” släpper Warner Music Sweden Lisa Ekdahls debutalbum för första gången på LP. Release: 22/3
Förboka nu!
Media
Kategori
Typ av utgåva
Label
Lagervara
Kampanjpris
Release
Pris
Visar 8 av 8 produkter