Användarnamn


Efterklang


EFTERKLANG
Danska trion Efterklang återvänder i september efter sju års tystnad. Casper Clausen, Mads Brauer och Rasmus Stolberg kan idag stolt meddela att deras femte studioalbum Altid Sammen kommer att släppas den 20 september. Albumets öppningsspår Vi er uendelig finns tillgängligt för lyssning redan nu. Dessutom offentliggör Efterklang sina turnédatum för 2019 och 2020, och däribland hittar vi flera spelningar på svensk mark.

Altid Sammen är ett djupt och experimentellt verk, element som känns igen från hela Efterklangs musikaliska resa ända sedan debuten Tripper som kom 2004. På nya albumet blandar dock trion detta karaktäristiska sound med klassiska instrument, en musikalisk vändning som inspirerats av de tre medlemmarnas välbehövliga paus från Efterklang för att utforska ny mark, en period där de bland annat komponerade en opera tillsammans. 2014 bildade de bandet Liima tillsammans med sin turnétrummis Tatu Rönkkö, och 2016 respektive 2017 släpptes två elektropopalbum under detta bandnamn.

Det som till slut fick dem att återvända till Efterklang var ännu ett samarbete, denna gången med den belgiska barockorkestern B.O.X. Samarbetet tände en gnista hos trion, en gnista som så småningom resulterade i Efterklangs kanske mest känslosamma album hittills, inte minst tack vare det faktum att Clausen här för första gången sjunger på sitt modersmål.

Svenska turnédatum 2020
6/2 Pustervik, Göteborg
7/2 Södra teatern, Stockholm
8/2 Babel, Malmö
Sorteringsordning:
Format: