Användarnamn


Domus

Stockholmsbaserade post-kraut-duon Domus släpper fullängdsdebuten Lucid Dreaming

Duon, bestående av Henrik Sunbring och Thobias Eidevald med ett förflutet i bandet Agent Side Grinder, befinner sig i en ständig musikalisk framåtrörelse, och skapar musik som inte låter som någonting annat. Med konstnärlig fingertoppskänsla förmedlas ett spektrum av både kända och okända känslor med hjälp av en sinnesutvidgande hybrid av synthar, effektpedaler, trummaskiner och elbas.
Om sedan Lucid Dreaming är en feberdröm, mardröm eller önskedröm är upp till mottagaren - musiken blir en förlängning av ditt undermedvetna.

Utdrag från Wikipedia:
“Klardrömmande (Lucid Dreaming) är ett medvetandetillstånd som ligger mycket nära drömmen, men där personen som drömmer är helt eller delvis medveten om att denna drömmer. Denna klarhet (engelska lucidity) inträder då personen inser att det som händer i drömmen inte är något som sker i den vanliga fysiska verkligheten, utan istället är något som mer påminner om det som upplevs under en hallucination.”

Albumet Lucid Dreaming är dock mycket mer än bara eskapistiskt fluff, utan innehåller hela drömspektrat; från det svävande titelspåret till dystopiskt anti-kapitalistiska Domus & Gomorrah. Från hypnotiska XTRMNTR-hyllningen Mani till tystnaden som spelats in mitt i natten på Stockholms stadsbibliotek i Shannon, som i övrigt bygger på en sampling av det mongoliska stråkinstrumentet Morin Khuur (inspelat under en resa i Gobiöknen).
Sorteringsordning:
Format: