we love music

Användarnamn


Bob Hund

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

BOB HUND - Drömmen Är En Råvara / Verkligheten Är En Raffinerad Produkt (2LP)

28/11 släpper BOB HUND hela sitt nya album på vinyl.

Efter live-debuten i början av 90-talet spreds snabbt ryktet om bob hunds röjiga spelningar och explosiva, egensinniga låtar. Sedan dess har bandet haft en central plats på den nordiska rockscenen och efter 32 år har vi har nu hunnit fram till bandets 13e album.

Bob hund består av Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. De skapar musik där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet och de gör det tillsammans. Denna gång har de även blandat in ytterligare en kreativ kraft, Per Sunding, från popbandet Eggstone, har producerat, ett geni på ljud.

Bob hunds allra första skivor spelades in i legendariska Tambourine Studios i Malmö tillsammans med just Per Sunding. Inför nya albumet klev bob hund alltså återigen över tröskeln till den gamla tegelbyggnaden.
Låtarna på skivan har gått omvägar och irrat runt ett bra tag innan de äntligen fått sin fulländade form. Vissa låtar sträcker sig långt tillbaka i tiden, andra frön såddes alldeles nyss.

Vissa av låtarna skrevs redan innan ”BOBHUNDMUSIKAL”, en föreställning som framfördes på Helsingborgs Stadsteater 2020 och som sedan utvecklades till den förställning som heter ”Den overkliga sanningen om bob hund” som bandet turnerat med under våren. Låtarna gavs sedan till Per Sunding, som inte sett eller hört varesig musikalen eller föreställningen och hans uppgift va att göra bob hund-låtar av dessa primadonnor till melodier. Till att börja med slängde han allt och kokade ner dem till skelett, innan han, tillsammans med bandet, började bygga upp dem igen.
”Dessa melodier har nu blivit så förändrade att inte ens deras mamma skulle känna igen dem idag.” säger Thomas.

Dubbel LP, ekologiskt tryckt omslag, print på inner sleeve, återvunnen splatter vinyl

TRACKLIST:
Sida A - Vilken natt för en dagdröm - Rätten att ropa högst - Nu har du gått för långt!
Sida B - Stark som en hare - Din hund - Lyckokakor
Sida C - Nutidsmaskinen - Kunden har alltid rätt - Rådjursögon&Tårgas
Sida D - Drömmen är en råvara - Otryggheten - Verkligheten är en raffinerad produkt
Media
Kategori
Label
Lagervara
Pris
Visar 15 av 15 produkter