we love music

Användarnamn


Amanda Ginsburg

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

AMANDA GINSBURG - TUR ATT JAG KAN SKRATTA

Amanda bjuder återigen in lyssnaren till sin välsvarvade och svängigt melodiska jazz på svenska, men lyssnaren kan också ana en syrlig självdistans mitt i det varma och vardagliga betraktelserna.

Amanda berättar: I en träningsapp jag har finns en instruktör som ofta uppmanar tittaren att le. Vi är många som önskar att det ska få vara upp till oss själva och för många kvinnor så har nog bägaren runnit över för längesen av en omgivning som tycker vi ska le mer. Men så testade jag en gång, jag log brett och ansträngt medan jag flängde upp och ner på mattan och hon hade banne mig rätt - det blev lättare och mer njutbart! Och jag påmindes i samma stund om att när jag lyfter blicken och drar i smilgroparna lyfter jag kanske inte bara mitt eget humör utan även någon annans.

Amanda Ginsburg sjunger om det enkla i vardagen, de skenbart banala berättelserna som utgör en stor del av allas våra liv, och hon gör det med bravur. Idag är hon en av Sveriges största jazzartister och spelar ständigt för utsålda hus runtom i Sverige.

Amanda har vunnit Årets jazz på Grammisgalan både 2019 och 2021 och har medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Go Kväll, Doobidoo och På Spåret. Hon har också fått flera priser och stipendier, bl.a. Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris och landet är fullt av ungdomar som genom att lyssna på och spela Amandas musik introduceras till jazzmusiken.

Amanda Ginsburg-vocal
Filip Ekestubbe-piano
Anders Fjeldsted-bass
Snorre Kirk-drums

Media
Kategori
Label
Lagervara
Kampanjpris
Release
Pris
Visar 6 av 6 produkter