Torsson - Sol och måne (Turkos Vinyl) i gruppen Kampanjer / BlackFriday2020 hos Bengans Skivbutik AB (3938032)

Torsson - Sol och måne (Turkos Vinyl)

249 kr
LP
Antal: 
KÖP
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
3938032
Fakta Turkos Vinyl Ltd 200 st
Sedan förra albumet, som kom ut på bandets 40-årsdag år 2016, har det mesta sett ut som vanligt i hobbybandet Torssons värld. Nya låtar har skrivits, repats in, testats live och till slut spelats in.

Men bakom kulisserna har ändå en viktig förändring gjorts. Under nästan 20 års tid gav Torssons ut sina plattor på ett större skivbolag men när detta under 2019 köptes upp av en amerikansk aktör, valde man att byta till ett mindre indiebolag, Adore Music i Göteborg.

"Det kändes logiskt att börja samarbete med Peter Nordenström på Adore Music", säger Dan Persson, basist och kapellmästare. "För ett par år sedan släppte han vår låt "Det spelades bättre boll" som singel för Record Store Day på sitt bolag, och vi kände direkt att vi var på samma våglängd". Att Peter var Torssonfan ut i fingerspetsarna var såklart en bonus. "Han är en av de få med en komplett Torssonsamling, inklusive alla omslagsvarianterna på 80-talsalbumet "En rökare i krysset", och sånt imponerar ju, fortsätter Dan.

Samarbetet med Adore Music har blivit något av en nystart för Torsson:
"Nu är vi tillbaka i samma anda som när vi en gång inledde vår karriär i Klippan på Svenska Popfabriken. Det är lite mer jordnära, och en slags gör det själv-attityd som vi gillar, och det känns som vi fått ny energi och kreativitet", säger Bo Åkerström, som var med och startade bandet för snart 44 år sedan.

Nya albumet "Sol och måne" innehåller tolv nya låtar, elva av dom skrivna av Bo Åkerström och en av Dan Persson. Titelspåret är ett drygt sju minuter långt epos som noggrant avhandlar en solförmörkelse, "Skjuter upp" handlar som sig bör om prokrastinering och "Hela världen" är en poetisk betraktelse över livet, sett från ett frukostbord. Detta är några exempel från albumet där vissa av låtarna är i klassisk torssonsk anda, det vill säga små berättelser från vardagen med mer eller mindre sanningsenligt innehåll, medan andra är rena hittepå-texter. "Vi överlåter till våra lyssnare att analysera vad som hänt på riktigt och vad som
Artist: Torsson
Enheter i förpackning: 1 st
Inspelad, år: 2020
Label: Adore
Lev. Artnr.: ADM075-T
Leverantör: Bengans TCB
Media: LP
Releasedatum: 2020-08-21
Streckkod: 2900039380327
  • 1. Kungen av England
Låtlista
Se fler varor
Andra har köpt: