Thåström

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

SÄLLSKAPET - DISPARITION
Ett disigt morgonljus letar sig fram i bangården, och ett tåg rasslar igång; Sällskapet är tillbaka, och det är dags för nya resor. Skickligt målar deras filmiska och post-industriella musik upp bilder av färder genom ett sotigt vintereuropa år 2018. Med oss på resan den här gången är som vanligt Niklas Hellberg och Pelle Ossler - stommen i Sällskapet. Färden tar oss från Skandinavien, över sundet och genom Danmark, och ner till Berlin. Där plockar vi upp tyska sångerskan Andrea Schroeder. Hon sjunger för oss genom hela resan, med en röst som både är kall som stål och varm som upphettad diesel. Vi fortsätter sedan att borra oss ner genom vårt sargade Europa. Den forna Sällskapet-medlemmen Joakim Thåström fladdrar förbi som en rolös vålnad på L’autostrada för att sedan dra sig tillbaka. En färja tar oss därefter med till Westerplatte, utanför Gdansk. Vi sitter tysta och låter de dunkande maskinerna tala, innan det återigen är dags att försvinna bort.

Musiken på skivan är producerad av Sällskapet och texterna är skrivna av Andrea Schroeder. Soundet är byggt på högspänningselektronik, sprakande febergitarrer, och hypnotisk perkussion. Det är ambient, pulserande och suggestivt, om vartannat. Mixen har Michael Ilbert gjort i Berlins legendariska Hansa Ton Studios.

Sällskapet bildades 2003 av Thåström, Hellberg och Ossler. 2007 kom den självbetitlade debuten, och sex år senare kom uppföljaren Nowy Port. Detta är deras tredje skiva, och den första utan Thåström som fast medlem.

Disparition släpps 16/3 på vinyl och CD

Sorteringsordning:
Format:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
Imperiet - Synd
149 kr
219 kr
LP
1  2  Nästa »  |  Visa alla