Användarnamn


Sofia Härdig - This Big Hush i gruppen Kampanjer / BlackFriday2020 hos Bengans Skivbutik AB (3816411)

Sofia Härdig - This Big Hush

159 kr
CD
Antal: 
KÖP
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
3816411
Fakta
Sofia Härdig tillhör våra mest hyllade svenska rockartister på den internationella musikscenen - men trots att hon har uppmärksammats i form av superlativer även här på hemmaplan så gäller hon fortfarande som något av "Sveriges bäst bevarade hemlighet". Amerikanska Rolling Stone har hyllat henne så här: "Combining rock and electro is not new. But few go this way as cool as the Swedish Songwriter". I Expressen har en lyrisk recensent beskrivit henne så här: "Tänk er Patti Smith backad av Sonic Youth. Eller en ung Polly Harvey med ett tungt artilleri av gitarrer."
Sofia Härdig, vars experimentellt färgade postrock i utlandet har jämförts med bl.a Nick Cave, The Pixies, Portishead, Siouxie & The Banshees samt ovannämnda Sonic Youth och PJ Harvey, har de senaste åren turnerat mycket i utlandet och bl.a spelat på legendariska CBGB's i New York. I Europa har hon framträtt på konsertscener, klubbar och festivaler i England, Tyskland, Österrike, Belgien, Schweiz, Ryssland, Danmark, Slovenien och Kroatien - samt naturligtvis även här i Sverige. I samband med sin kommande albumrelease spelar Sofia Härdig live både i Sverige och på kontinenten. I slutet av januari beger hon sig sedan ut på en längre Europa-turné som inleds i Tyskland.

På den internationella musikscenen är Sofia Härdig något av en underground favourite för flera olika artister och band, t.ex Stevie Jackson i engelska Belle and Sebastian. Dessutom har hon samarbetat med bl.a Yoshimi från de japanska noise-rockarna Boredoms, det i högsta möjliga grad alternativa indiebandet Free Kitten samt engelsmannen John Tillbury från den fria improvisationsgruppen AMM). På hemmaplan i Sverige har Sofia Härdig spelat med medlemmar i såväl The Hellacopters och Fläskkvartetten som bob hund.
I våras hade den engelska musikbloggen Nordic Music Scene världspremiär för Silence, det första smakprovet från den Sofia Härdigs album. Singeln fick betyget 9/10 av en engelsk recensent, som med anledning av årets 50-årsjubileum för Woodstockfestivalen skrev att ".this lady shoul
Artist: Sofia Härdig
Enheter i förpackning: 1 st
Inspelad, år: 2019
Label: Comedia
Lev. Artnr.: COM296
Leverantör: Bengans TCB
Media: CD
Produktionsland: Sverige
Releasedatum: 2019-11-08
Streckkod: 7320470243909
  • 1. Silence
  • 2. Saturday
  • 3. Sucking The Flowers
  • 4. Infatuation
  • 5. Radiant Star
  • 6. Camera Queen
  • 7. Counting
  • 8. This Big Hush
  • 9. Walls Of Glass
Låtlista
Se fler varor
Andra har köpt: