we love music

Användarnamn


Nynningen - Anakonda och andra låtar i gruppen ÖVRIGT / Kampanj BlackMonth hos Bengans Skivbutik AB (4168419)

Nynningen - Anakonda och andra låtar

189 kr
LP
Antal: 
KÖP
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
4168419
Fakta Efter att ha samlat damm i Sveriges Radios arkiv i nästan 50 år kan skivkollektivet Malmö Inre stolt presentera en bortglömd del av den svenska barnmusikkulturen: En tidigare outgiven barnskiva av Nynningen, med Totta Näslund på sång.

- För alla oss som växt upp med Nationalteaterns Kåldolmar och Kalsipper är det här som att få kontakt med ett tidigare okänt syskon. Här finns samma fantastisk låtskatt, sjungen av en av Sveriges största sångare, med samma respekt för barns känslor och intelligens, säger Mattias Areskog på Malmö Inre.

Låtarna på "Anakonda och andra låtar" spelades in i början av 1970-talet av Nynningen för radioteatern i Göteborg. De skrevs för två radioprogram: "Patrik Partikel Från Partille" och "Är Du Så Barnslig, Eller?". Bland låtarna på den nya skivan finns den första versionen av låten "Ylle", som senare hamnade på Nationalteaterns barnklassiker "Kåldolmar och kalsipper".

- Nynningen och Nationalteatern var som syskon på den tiden. Vi lånade både bandmedlemmar och låtar från varandra. De här låtarna repade vi in under en helg i ett hus på landet som vi hade lånat. Sedan åkte vi till radion och spelade in dem, säger Nikke Ström, basist i Nynningen.

På skivan medverkar Bertil Goldberg, Tomas Forssell, Totta Näslund, Nikke Ström, Bernt Andersson, Dennis Lundh, Mikael Gyllenstig samt Anki Rahlskog från Nationalteatern.
Artist: Nynningen
Enheter i förpackning: 1 st
Inspelad, år: 2021
Label: Malmö Inre
Lev. Artnr.: MI026
Leverantör: Aloded
Media: LP
Releasedatum: 2021-10-15
Streckkod: 2900041684192
Låtlista
Se fler varor
Andra har köpt: