Användarnamn


Timbuktu

TIMBUKTU - DU GAMLA DU NYA

Timbuktu, även känd som Jason Diakité, är en av Sveriges största hiphopartister och mest folkkära artister genom tiderna. 2000 släpptes den första skivan och sedan dess har han hunnit med nio stycken som soloartist och ett par liveplattor med funkbandet Damn! som han även har turnerat med i över 15 år. Framgångarna har avlöst varandra och Timbuktu har bl a vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

Timbuktu är inte bara en artist utan en sann multikonstnär vilket han visade prov på med sin familjebiografi ”En Droppe Midnatt” som både blev en försäljningssuccé och en hyllad liveföreställning med slutsålda arenor runt om i Norden.

Timbuktu släppte singeln ”VIVA” tillsammans med den moderna souldrottningen Mapei. Singeln var det första smakprovet från det kommande albumet ”Du Gamla Du Nya” som är Timbuktus tionde studioalbum och det första släppet sedan det hyllade albumet ”För livet till döden”.

Efter ”VIVA” släpptes ”Bars från ett B-barn” och ”Comme Ci, Comme Ça”. Jason premiärspelade ”Comme Ci, Comme Ça” på Nationaldagsfirandet och avslutade sedan Allsång på Skansen till stående ovationer med samma låt. ”Du gamla du nya” är det första studioalbumet från Timbuktu sedan 2014 och har 12 spår. Samtliga låtar är producerade av Chords & Collén utöver det har Jason arbetat med Julimar Santos, Ketil Jansen (Lemaitre) och Minna Koivisto.
Sorteringsordning:
Format: