we love music

Användarnamn


Jazz By Bolero

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

JAZZ BY BOLERO


CARL BAGGE
Vid förbokning kommer CD/Vinylen signerad!
Release 8/3 på vinyl och CD
“Don’t Talk (Put Your Head on My Shoulder)” är Carls uppföljare efter den rosade debuten “Visitor” 2022. Inspelning och mix är även denna gång gjord på Rikmixningsverket med Linn Fijal vid mixerbordet.
Carl fortsätter på samma spår som förra albumet med en fot i historien och en i framtiden. 
“-Hur tolkar man framtiden, den vet man ju ingenting om” säger Bagge. 
“-Det enda jag kan göra är att spela så bra jag kan med all min känsla och hjärta. Historien är för mig central i upplevelsen av musik. Jag växte upp med en musicerande far, Lars Bagge, och tog mycket intryck från hans kollegor och vänner; Monica Zetterlund, Toots Thielemans och Svante Thuresson, för att nämna några. I dem, och en stor skivsamling, hämtade jag inspiration som formade mina tidiga år innan jag i tonåren träffade nya vänner och medmusiker och kunde skapa något eget från allt det jag hade fått.”
Musiker är förutom Carl Bagge, piano, Jonas Kullhammar och Magnus Lindgren, sax/flöjt, Martin Höper, kontrabas och Adam Ross, trummor. 

BEAR GARDEN
Vid förbokning kommer Vinylen signerad!

Svenska saxofonisten Bear Garden (Martin Wirén) är tillbaka med nya albumet ''Up'' Musiken rör sig som en kameleont mellan ett stökigt progressivt uttryck, jazz och ett modernt, poppigt sound. I höst har singeln “Up” valts som ”Beat of the week” på BBC 6 Music och spelats flera gånger på BBC Radio - en naturlig följd av ett intensivt år för artisten med Europaturné och spelningar i Sverige på bland annat Trädgården, Debaser och med Teodor Wolgers på Way Out West. Parallellt med att den internationella scenen börjat uppmärksamma Bear Garden mer och mer så har han på hemmaplan uppmärksammats av Jan Gradvall i DI och spelats i P3:s mer eklektiska mixar. 15/3 släpps Bear Gardens nya, tredje album ”Up”.

ANDREAS HOURDAKIS
Vid förbokning medföljer 2 st Andreas Hourdakis-plektrum!

Keftiu tror man är den första skrivna benämningen som egyptierna gav ön Kreta under antiken. Det är inte heller långsökt att tro att även minoerna, som regelbundet bedrev handel med egyptierna under dessa tider, även kallade sig själva för Keftiu. Den här skivan är en jazzhyllning till min hemö Kreta. Min relation till Kreta är komplicerad. När jag var tre år gammal flyttade jag ifrån ön till Sverige med min mamma och äldre bror. Senare under min barndom och som ungdom tillbringade jag hela somrar, fantastiska somrar, tillsammans med min pappa, bröder och styvmor i Agios Nikolaos på Kreta. Det var alltid svårt att åka därifrån i slutet av somrarna. Inte bara för att jag lämnade min grekiska familj, eftersom jag visste att det skulle dröja länge innan vi sågs igen, utan också för att jag lämnade en plats som jag hade och har en sådan djup anknytning till. En plats där jag kom i kontakt med andra sidor hos mig själv och kunde på många sätt vara en annan person än den jag var i Sverige. Istället för att försöka förklara detta vidare med ord bestämde jag mig för att göra en skiva som återspeglar denna historiskt fascinerande, mytologiska och vackra plats som jag även kallar mitt hem. Titlarna tillsammans med musiken på detta jazzalbum är ofta platser eller symboler som är förknippade med Κρήτη och som dessutom har en särskild betydelse för mig. På den här skivan har jag haft den stora äran att ha med några av de jazzmusiker som jag beundrar mest i Sverige - Martin Höper på kontrabas, Jonas Östholm på piano och Jon Fält på trummor. Jag är evigt tacksam för hur de, med sina fantastiska musikaliska förmågor och närvaro, fick min musik att komma till liv tillsammans med mig i Atlantis fina studio. Pär Wickholm står för foto och formgivning. Hoppas att ni tycker om den. /Andreas Hourdakis
“one of the most distinctive guitar voices in European jazz” – London Jazz News”


Media
Kategori
Typ av utgåva
Label
Lagervara
Kampanjpris
Release
Pris
Visar 9 av 9 produkter