Foo Fighters


DAVE GROHL - PLAY

"Play" är en minidokumentär i två delar, regisserad av Grohl själv tillsammans med Mark Monroe som han tidigare samarbetat med på Sound City / Sonic Highways - och hyllar belöningar och utmaningar av att dedikera sitt liv åt att spela och bemästra ett instrument.

Den första delen öppnar med scener bakom kulisserna, diskussioner kring kärleken till att spela musik och den livslånga relationen med ett instrument, samt en genomgång av processen av att spela in och filma detta unika framträdande.

Del två övergår sedan till "Play", en 23 minuter lång instrumental låt där Grohl spelar alla sju instrument live. Hela låten spelades in själv av Grohl där han började med att spela in trummorna helt från minnet utan notblad eller någon annan typ av stöd, följt av gitarr, bas, keyboard och så vidare. Grohl gav sig själv i uppgift att göra en enmans-inspelningssession där han var tvungen att börja om helt från början om han gjorde det minsta fel eller om han kände att han kunde göra bättre ifrån sig.

Nu släpps denna 23 minuter långa låt på 180 grams limiterad vinyl.


Sorteringsordning:
Format: