we love music

Användarnamn


Eldkvarn

NU FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ VINYL!
Äntligen finns de här två klassiska Eldkvarn albumen tillgängliga på vinyl.

Atlantis
Med albumet Atlantis 2005 fick Eldkvarn ytterligare en nytändning i sin redan då enormt långa karriär. De var tillbaka på EMI och de hade även hittat en helt ny producent i Jari Haapalainen som ingöt ny energi i bandet och satte sin prägel på den här plattans unika sound. Håkan Hellström gästar i en euforisk Konfettiregn och även Christer Sjögren finns med som duettpartner till Plura på ”Skuggan av en man som svek”.
Det finns i övrigt en rad klassiska Eldkvarnpärlor på det här hyllade albumet, ”Stockholm noll fem noll”, ”Man över bord”, ”Jag är det hjärta” och ”Stjärnan på min himmel” är bara några av höjdpunkterna.

Albumet innehåller också 4 bonusspår med några av albumets spår i unika liveversioner, bl.a. ”Konfettiregn” med Håkan Hellström inspelad på Eldkvarns 40-års konsert på Cirkus.

Svart blogg
Ett nytänt Eldkvarn lyfte ytterligare med albumet Svart blogg och självklart var det den episka ”Fulla för kärlekens skull” som gjorde att bandet fick sin största framgång på över 20 år. Låten är även deras absolut mest streamade.
I samband med lanseringen av albumet hade Plura börjat blogga, något som vid den här tiden var väldigt nytt, bloggen blev enormt omtalad och ledde senare fram till Pluras självbiografiska bok Resa genom ensamheten.
En rad andra låtar som blivit några av de absolut mest älskade Eldkvarn låtarna från det här albumet är ”Blues för Bodil Malmsten”, ”Inget bra för mig själv” och ”Mörkret knackar på min dörr”.
Media
Kategori
Label
Lagervara
Kampanjpris
Release
Pris
Eldkvarn - Atlantis
419 kr 439 kr
LP
Köp!
Info
Eldkvarn - Svart Blogg
319 kr 339 kr
LP
Köp!
Info
Visar 13 av 13 produkter