Användarnamn


David Ritschard

David Ritschard - Blåbärskungen
Mer än någonsin en träffsäker verklighetsskildrare i brytpunkten mellan country och soul. På sitt nya album visar David Ritschard att steget från brobrännare till blåbärskung inte är särskilt långt. Utan att förlora i karaktäristik eller omisskännlig swagger vidgar Gröna linjens egen George Jones de musikaliska ramarna och släpper lyssnaren ännu närmare inpå sig i låtar som pendlar mellan personliga Sverigeskildringar, gripande människoöden och träffsäkra vardagsscener ur verkligheten - bland annat i form av en Frida Hyvönen-duett.

H.Self
Henrik hammargren har skrivit hälften av alla låtarna på både Brobrännaren och Blåbärskungen, här hans hyllade solodebut som H.Self.

Green Line Travellers
Trots ett namn taget från Sveriges enda urbana underjordiska spårväg har de gjort sig ett namn på såväl den svenska som den amerikanska countryscenen. De har gått segrande ur tävlingen country-SM, blivit nominerade till årets honky tonk-grupp på galan Ameripolitan Awards i Memphis och äntrat legendariska scener som Nashville Palace och Blues City Cafe. Inte dåligt för ett gäng obotliga countryfantaster med hemvist i Storstockholm.

De elva sångerna på Baker's Bog Blowout" rör sig från gruppens personliga favoriter nedtecknade av inflytelserika författare som Harlan Howard och George Jones, till egenskrivna stycken signerade David Ritschard, Henric Hammarbäck och Daniel Björkander. Medverkar gör även Nashvillebördiga sångerskan Kristina Murray, som bidrar med sin stämma på spåret "Honky Tonkt Saturday Night".
Sorteringsordning:
Format: