Användarnamn


Benjamin Ingrosso

Order Sverige - Order EU - Order outside EU

BENJAMIN INGROSSO
I januari 2021 respektive april 2021 släppte Benjamin sitt första album på svenska, uppdelat på två. ”En gång i tiden – del 1” och ”En gång i tiden – del 2”. Med inspiration från 80/90-talets svenska pop och rnb, och som en hommage till artister och låtskrivare Benjamin alltid sett upp till skapades del 1 och vi fick börja vår resa tillbaka till en gång i tiden genom 8 spår. Del 2 präglas i text och melodi mycket av det 60-70 tal Benjamin musikaliskt sätt alltid älskat.

”En gång i tiden del 1 & del 2” visar nya sidor av Benjamin som musiker och kreatör och även ett sound där mycket är inspelat på organiskt sätt med fullband och stråkorkestrar. I albumen ingår topplistefavoriter såsom Benjamins tolkningar från ”Så mycket bättre”, singlarna ”Flickan på min gata” & ”Allt det vackra” som producerats av Anders Glenmark med flera, ”Barnasinnet” – hyllningen till sina bästa vänner och nu även tittarfavoriten (från programmet Benjamins) ”Det stora röda huset” som Benjamin tillägnat sin morföräldrar och huset där han spenderade en stor del av sin uppväxt.

Nu släpps hela albumet med sina två delar på vinyl – något Benjamin är otroligt glad för.

”En stor del av de verk jag inspirerats av i skapandet av detta album fanns ju faktiskt en gång i tiden enbart på vinyl. Därför känns det ju otroligt fint att knyta ihop säcken på detta sätt. Jag är ju en ung kille i en modern tid men har alltid uppskattat historia och nästan bara tagit inspiration från saker från förr. Jag känner mig ibland som en äldre man fångad i en ung persons kropp så för mig har det varit fantastiskt att få skapa något som visar även dessa sidor av min musikalitet. Och även om man inte har en vinyl-spelare tycker jag det är ett otroligt fint sätt att spara musik som man uppskattar, kanske på väggen eller bara som ett fysiskt minne”.
Sorteringsordning:
Format: