Beatles

“ABBEY ROAD” 50TH ANNIVERSARY EDITIONS – 27 SEPTEMBER

Efter de rosade succéerna med deluxe-utgåvorna av ”Sgt Pepper” och ”White Album” (2017 och 2018) är det nu dags för nästa välmatade utgåva med tidlös Beatles-magi.

Den 8 augusti 1969 fotograferades bandet på ett övergångsställe på Abbey Road i nordvästra London, nära skivbolaget EMI:s studio. Den 26 september släpptes ”Abbey Road” – skivan med bandets sista studioinspelningar. Och en av de stora rockklassikerna.

I likhet med tidigare deluxe-utgåvor kan Universal bjuda på en fantastisk, spännande musikalisk djupdykning: hela albumet i en ny, fräsch stereomix av Giles Martin och 23 versioner och demos, varav de allra flesta är tidigare outgivna, däribland ”The Long One” (Trial Edit & Mix) – d v s potpurriet som avslutar albumet - och en tidig version av ”I Want You (She’s So Heavy)”.

Super Deluxe-utgåvan innehåller tre CD, en Blu-ray och en 100-sidig bok med förord av Paul McCartney samt material om och bilder från inspelningarna. ”Abbey Road” ges dessutom som en begränsad vinylbox med samtliga 40 låtar (plus DL). Den nya stereomixen finns även som CD och LP. En värdig hyllning till finalen av en oöverträffad popkarriär.

Sorteringsordning:
Format:
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla