Användarnamn


Suncave Recordings
2014 släppte Jacob Johansson sitt kritikerrosade debutalbum under namnet Det Stora Monstret. I sin recension av skivan utnämnde GAFFA Det Stora Monstret till ”årets svenska debut”. Singeln Kolibrins Vingar gick direkt upp på rotation i P3 och albumet blev nominerat till både GAFFA-priset och Manifestpriset. I år är Jacob tillbaks med nya släpp från både Det Stora Monstret och sitt helt nya musikaliska projekt, Mount Song.

Tillsammans med sitt band Karl Vento, Knut Källgren, Lovisa Samuelsson och medproducent Filip Leyman(Anna Von Hausswolff, Albert af Ekenstam, Det Stora Monstret), framför Jacob sina sånger som beskriver och ifrågasätter den värld vi lever i med en träffsäker innerlighet, intensitet och med en angelägenhet så stark att den tvingar dig att stanna upp och lyssna. Hans sånger är poetiska, politiska och har blivit beskrivna som ytterst personliga med en relevans på ett globalt och allmänt existentiellt plan.  
 
Uppfödd på grunge, spänner Jacobs musikaliska influenser från psychedelia av Flaming Lips och MGMT till mörkare toner av artister som Bonnie 'Prince' Billy', Jeff Buckley och Nirvana.
Mount Song- skivan tar oss med på en tripp genom bilder ur olika processer av förändring i en människas liv. Möten med förlust och rädslor samsas med existentiella protestsånger inbäddade i explosiva men varma ljudlandskap. Mörkt men optimistiskt med ett ständigt närvarande budskap om hopp.

Om skivans handling säger Jacob “Jag skriver om det som känns angeläget. Allt som knockar mig, möten med livets monster. Det som känns mest akut för ögonblicket blir innehållet i låtarna.”

Genom att inkorporera en fängslande blandning av klassisk folk-indie med nedstigningar i psykedeliska och progginspirerade ljudbilder har Jacob och hans band skapat ett filmiskt, filosofiskt album som garanterat kommer stanna kvar hos er långt efter det att skivan slutat snurra.

5e maj 2017 släpps "Mount Song" skivan som är inspelad och producerad av Filip Leyman och Jacob Johansson i Studio Underlandet. Tre av skivans låtar har Jacob skrivit ihop med sin pappa, New York- födde producenten, ljudkonstnären, låtskrivaren och musikern Jeffrey Daniel Jensen. Singeln ”Here it goes” har hyllats av Wonderland Magazine där den premiärades 11 april. I samband med albumsläppet ger sig Mount Song ut på vägarna. Turnédatum släpps inom kort. Sorteringsordning:
Format: