we love music

Användarnamn


Studio Ghibli

STUDIO GHIBLI RECORDS
studio ghibli

Studio Ghibli eller Ghibli är en japansk animations- och filmstudio grundad 1985 av Hayao Miyazaki, Isao Takahata och förlaget Tokuma (via Animage-redaktören Toshio Suzuki. Toshio Suzuki har arbetat på studion som producent, medan Miyazaki och Takahata genom åren varit studions två främsta filmregissörer. Studions logotyp innehåller en profilbild av en liten och en stor totoro. Dessa naturvarelser figurerar i Min granne Totoro, en film som regisserades av Hayao Miyazaki och som med åren kommit att bli en av studions mest ikoniska skapelser.

Studio Ghibli har producerat 20 långfilmer för bio, ett antal kortfilmer och reklamfilmer samt en TV-film. Åtta av studions filmer tillhör de 15 mest framgångsrika japanska biofilmerna; Spirited Away toppar listan med över motsvarade 274 miljoner US-dollar i globala biointäkter. Många av Studio Ghiblis filmer har vunnit Animage Anime Grand Prix, och tre stycken har fått motta Japansk filmakademins pris för årets animerade film. 2002 mottog Spirited Away en Guldbjörn och en Oscar (filmpris) för bästa animerade film.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Studio_Ghibli

Soundtrack till filmerna har getts ut av labeln Studio Ghibli Records och är väldigt uppskattade både för sin fina musik och sina ikoniska omslag och illustrationer. Det är ofta påtagligt vackra och känsloladdade kompositioner med inslag av japanska melodier.
Media
Kategori
Typ av utgåva
Label
Lagervara
Pris
Visar 31 av 31 produkter