Folke Nikanor - Rymden enligt Folke Nikanor i gruppen Labels / Bengans Distribution Nyheter hos Bengans Skivbutik AB (3836577)

Folke Nikanor - Rymden enligt Folke Nikanor

199 kr
LP
Antal: 
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
3836577
Fakta Det är drygt ett år sedan som hyllade debutalbumet "Bottenviken" kom och satte Folke Nikanor på den svenska musikkartan. Med pianobaserad instrumentalmusik som påminde om både Jan Johansson, Lars Hollmer, Kraftwerk och Chilly Gonzales så hittade hans hjärtevärmande melodier, med norrbottniskt vemod i botten, ett eget direkt uttryck och ton som lovade gott för framtiden.

Och nu är den här - framtiden! Dvs uppföljaren, 'Rymden enligt Folke Nikanor", som är ett imponerande steg framåt för, och där hans innovativa låtbyggen har förstärkts med sylvassa låtar och en glittrande, elektronisk ljudvärld signerad producenten Christian Gabel (1900, bob hund). Pianomelodierna finns här också, men de är nu lika ofta spelade på diverse synthar.

Om förra albumet hade stråk av Skandinaviska folkmelodier, så är det nya albumet mer som att Folke Nikanor gör filmmusiken till en uppföljare till "Flykten från New York", fast inspelad i Norrbotten. Och som stora utropstecken så finns här också två sångbaserade låtar.

På andra singeln "Komet" (och framtida klassikern) så hör vi Annika Norlin (Säkert, hello saferide) sjunga om en alldeles särskild afton då hon och hennes vänner tittade upp mot skyn. Och på "Sångfåglar" så hör vi Frida Johansson (Barnet, Kraja) på sång. På tal om sång, så medverkar också ca 20 medlemmar från Choralenakören på t.ex det majestätiska öppningsspåret, och första singeln, "Saliga äro de renhjärtade". Vi är många som drömt om att få resa ut i rymden en vacker dag. Och här har vi nu äntligen soundtracket.

Niklas Johansson, som Folke Nikanor egentligen heter, beskriver skivan så här:
"Tankar om rymden är ofta närvarande hos mig. Att jag överhuvudtaget existerar mot alla odds är ju egentligen helt fantastiskt. Det är en svindlande känsla och stråk av tacksamhet skyndar förbi lite för fort och vardagen tar vid. Med den här skivan har jag försökt formulera dessa tankar. Rymden möter Världen möter Sverige möter Norrbotten i en aldrig tidigare skådad dans."
Artist: Folke Nikanor
Enheter i förpackning: 1 st
Inspelad, år: 2019
Label: Novoton
Leverantör: Bengans TCB
Media: LP
Releasedatum: 2020-01-17
Streckkod: 7071245388478
Låtlista