we love music

Användarnamn


Det Stora Monstret - Tänder På Påhittade Meningar Med Livet (Signerad!) i gruppen VINYL / Kommande / Pop-Rock hos Bengans Skivbutik AB (5555763)
Det Stora Monstret - Tänder På Påhittade Meningar Med Livet (Signerad!)

Det Stora Monstret - Tänder På Påhittade Meningar Med Livet (Signerad!)

299 kr
LP
 
Boka
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
5555763
Fakta Ibland görs musik som ger hopp om att musiken inte är död, att den fortsätter utvecklas och att livet har en mening värd att besjungas. Det Stora Monstrets tunga poplåtar med dess spröda vassa lyrik och bitterljuva melodier är precis sådan musik.

Monstrets musik har hyllats av lyssnare och kritiker redan från starten 2014. Nu, 10 år efter den unisont uppmärksammade debuten och flera år av tystnad, är Det Stora Monstret, eller Jacob Johansson som han heter egentligen, åter aktuell med ny musik. Hans alster är ett genuint hantverk med en ljudbild som är bombastisk och nyskapande. Det är musik för lyssnaren som saknar Kent och som inte riktigt lirar med Håkan Hellström. Man kan kalla hans alster för kärleksbarnet som Smashing Pumpkins, Radiohead och Father John Misty aldrig fick, fast med texter på svenska.

Under namnet Det Stora Monstret beskriver och ifrågasätter Jacob Johansson den värld vi lever i på ett alldeles unikt sätt. Med sin vassa lyrik och bitterljuva melodier väver han sömlöst samman det ytterst personliga sprickorna med en relevans på ett globalt och allmänt existentiellt plan. Nya albumet, "Tänder på påhittade meningar med livet", är en brutalt personlig, himlastormande berättelse om djupt sargade relationer, livsuppoffringar och att hitta tillbaka till sig själv. Det är ett poetiskt och på samma gång politiskt album vars låtar stiger upp som svarta pärlor ur djupet och kliver in i hjärtat, stannar kvar i kroppen och lever sitt liv där inne.

"Skivan växte fram under en period då separation låg och mullrade i bakgrunden hela tiden. Jag skrev dom här låtarna för att jag behövde göra av mig av med sorg, rädslor och förlust. Att göra albumet har både varit ett sätt att hantera, bearbeta, men också en påhittad flyktkapsel där jag kunnat fly undan från kylan i vardagsrummet för en stund medans saker rasat runtomkring."

"Tänder på påhittade meningar med livet" har spelats in och producerats av Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel, Dungen, Dolce.) Nils krogh (Genious of Time, Arkajo) och Jacob Johansson i Kungsten Studios med flera, i Göteborg. Text och musik är skapad av Jacob Johansson. Stråkarrangemang av Fläskkvartetten / Fleshquartet. Mixad av Mattias Glavå i Kungsten Studios. Skivan är mastrad av Steve Falone i Sterling Sound. Konst och design står Rickard Eklund för. Omslagsbilden är tagen av Samuel Isaksson.

Text och Musik - Jacob Johansson.
Stråkarrangemang av Fläskkvartetten / Fleshquartet.
Mixad av Mattias Glavå i Kungsten Studios.
Mastrad av Steve Falone i Sterling Sound.
Konst och design - Rickard Eklund.
Omslagsfoto - Samuel Isaksson.

Musiker som medverkar på skivan:
Jacob Johansson - sång, akustiska gitarrer och elgitarr, sopransaxofon, klarinett, llavinett, trummaskin, tamburin.
Axel Larsson - trummor och slagverk.
Knut Källgren - bas.
Nils Krogh- piano, syntar, programering.
Anders Gabrielsson - tenor- och altsaxofon.
Lisa Strandberg - kör.
Fläskkvartetten / Fleshquartet - stråkar.
Artist: Det Stora Monstret
Enheter i förpackning: 1 st
Label: Suncave Recordings
Lev. Artnr.: SCDSM004LP
Leverantör: Bengans TCB
Media: LP
Release: Kommande
Releasedatum: 2024-08-24
Streckkod: 5056595724437
  • 1. Tänder på
  • 2. Hålla ihop
  • 3. Göra något
  • 4. Inget går igen
  • 5. Svarta hål
  • 6. Vi glider isär
  • 7. Requiem
  • 8. Säga hur
Låtlista
Se fler varor
Andra har köpt: