Tills vingen brister : en bok om Jussi Björling i gruppen ÖVRIGT / Musikböcker hos Bengans Skivbutik AB (127406)

Tills vingen brister : en bok om Jussi Björling

50 kr
Pocketbok
Antal: 
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
127406
Fakta Denna reviderade utgåva av Yrsa Stenius bok om Jussi Björling berättar om dalmasen från Borlänge som blev sin tids mest hyllade tenor och en av förra århundradets allra största sångare. Det är en personligt vinklad biografisk berättelse, om det stora konstnärskapets givmildhet och dess hutlösa pris.

Vi får följa Jussi Björlings liv och karriär från småpojksårens kyrkokonserter i den berömda Björling-kvartetten till det sista framträdandet i Göteborg, endast två veckor innan han dog. Men framför allt får vi för första gången en psykologisk studie i Jussi Björlings människo- och konstnärsöde, det märkvärdiga men också maktpåliggande ödet att vara född till underbarn.

Att ha en röst som Jussi Björlings är en gudagåva, en gudagåva som lade världen för hans fötter men som också stundtals var honom övermäktigt tung att bära. Med stor psykologisk inlevelseförmåga följer Yrsa Stenius Jussi Björling i hans livslånga kamp med sin bestämmelse: de ohyggliga förväntningarna som måste infrias och som han in
Enheter i förpackning:1 st
Författare:Yrsa Stenius
Label:Brombergs
Lev. Artnr.:9789173373548
Leverantör:Brombergs
Media:Pocketbok
Produktionsland:Sverige
Releasedatum:2011-05-03
Streckkod:9789173373548
Låtlista