Delsbo Beach Club - Two burgers and an LP i gruppen Julspecial19 hos Bengans Skivbutik AB (3644461)

Delsbo Beach Club - Two burgers and an LP

229 kr
LP
Antal: 
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
3644461
Fakta Stockholmbaserade Delsbo Beach Club har med sin charmiga indiepop och frekvent giggande snabbt blivit ett namn på Stockholms snabbt växande indiescen. Hyllningarna har sedan 2017 års debutsingel kommit från såväl Aftonbladet Musik som CLASH Magazine och Line of Best Fit. I januari släpptes debut-EP:n Four tracks & a burger och redan nu i april väntar EP nummer 2, A burger in Åkersberga. Vårens dubbla EP-släpp kommer också tillsammans bli vinylen Two burgers and an LP. A burger in Åkersberga och den limiterade vinylen Two burgers and an LP släpps den 26 april via Rama Lama Records

A burger in Åkersberga är inspelad på rullband i en källarstudio utanför (you guessed it) Åkersberga och låter lika soldränkt surfrockigt som tidigare släpp men rör sig ännu närmare bandets liveframträdanden. Melodierna står i fokus och ackompanjeras av frontfiguren och Umeåsonen Erik Björklunds mjukt rytande stämma. Festivalrykten beskrev debuten som en "soundmässig guldgruva" mitt mellan Beach House och Mac DeMarco och HYMN beskrev första singeln Another Day från kommande EPn som "landets bästa indie".

Erik om A burger in Åkersberga: "För att spela in denna EP så tog vi Roslagsbanan till Åkersberga för att sedan byta till en buss och ta oss ända ut till Båtstorp. I Båtstorp har vår basist Stanislav Neilyk en kompis pappa som i 20 - 30 år haft som hobby att bygga en studio i sin källare. Och det var där vi påbörjade arbetet på denna EP.

Namnet på denna EP är någon slags fortsättning på ett internt skämt inom bandet då vi konsumerar väldigt mycket hamburgare. Farligt mycket nästan. Jag tror att det största nedfallet kom var när vi bytte plats på våran replokal. Vi gick från att repa i Sätra till att repa i Slussen och då hamnade vi ungefär 50m bort från närmsta McDonalds.

Det instrumentella på den här EP:n samlas kring massvis av indie-band i modern tappning. Vi spelade in allt på rörförstärkare med en stor variation av olika effektpedaler. Vi blandar ofta ''cleana'' gitarrer med gitarrer med mycket distortion. Chorus, vibra
Artist: Delsbo Beach Club
Enheter i förpackning: 1 st
Inspelad, år: 2019
Label: Rama Lama Records
Lev. Artnr.: RLR010
Leverantör: Bengans
Media: LP
Releasedatum: 2019-04-26
Streckkod: 2900036444619
  • 1. Talking In My Head
  • 2. All The Way Home
  • 3. Every hour
  • 4. Something's Over
  • 5. You'll Just Lie
  • 6. Another Day
  • 7. Cryin' (Such a disgrace)
  • 8. Something (I Should Never Forget)
Låtlista