Användarnamn


Reetamaria Rajala - SLIENCE i gruppen CD hos Bengans Skivbutik AB (4285622)
Reetamaria Rajala - SLIENCE

Reetamaria Rajala - SLIENCE

159 kr
CD
Antal: 
KÖP
Pris och lagerstatus gäller webbshoppen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Artnr:
4285622
Fakta Den finlandsfödda konsertpianisten
REETAMARIA RAJALA(1990-) bjuder på med hennes debut album S I L E N C E minimalistisk skönhet, djuphet och renhet. Pianoverk av finska och svenska nutida tonsättare.

Konsertpianist REETAMARIA RAJALA tog sin kandidatexamen 2017 från Savonia University of Applied Sciences i Finland. Hon fortsatte sina masterstudier för Hans Pålsson vid Musikhögskolan i Malmö och har efter sin utexaminering 2019 inlett sin karriär i raketfart. Hon har sedan dess gett konserter både i USA och Skandinavien samt blivit uppmärksammad för såväl sin virtuositet som sitt temperamentsfulla och inspirerande musikaliskt uttryck. 2018 tilldelades hon Vetenskapssocietetens Musikaliska pris i följande ordalag:

"Pianisten Reetamaria Rajalas livfulla, temperamentfulla och insprirerande personlighet och musicerande, hennes energi och engagemang i varje verk hon studerar och spelar gör henne till en framstående solist och även till en utmärkt kammarmusiker. Hon har en vilja att tränga in i komplicerande musikverks hemligheter och en hela tiden växande arbetsförmåga. Reetamaria Rajala är redan nu en konstnärlig kraft i vårt musikliv"

Reetamaria är uppvuxen i en musikerfamilj i Finland och hade redan från barnsben höga ambitioner som pianist. Hon har mycket erfarenhet såväl som solist som kammarmusiker, och hon har deltagit framgångsrikt i ett flertal tävlingar. Reetamaria Rajala har alltid haft ett stort intresse för nyskriven musik och hon har uruppfört ett flertal verk skrivna för henne.
Artist: Reetamaria Rajala
Enheter i förpackning: 1 st
Inspelad, år: 2022
Label: MWMusica
Lev. Artnr.: VAMW2201
Leverantör: Bengans KOX
Media: CD
Releasedatum: 2022-08-29
Streckkod: 7320470262887
Låtlista
Se fler varor
Andra har köpt: